Grappa

je pálenka talianskeho pôvodu z vína alebo z matoliny (zvyšky po lisovaní vína: šupky, semienka i napríklad vetvičky). Obsah alkoholu sa spravidla pohybuje medzi 37,5 – 60%.

Chuť môže byť zakaždým iná. Rovnako ako u samotného vína záleží na odrode, mieste pestovania aj teplote pri ktorej víno zrelo.

  1. Giovane (mladá) alebo Bianca (číra) – fľašovanie prebieha hneď po destilácii a počas výrobného procesu neprišla do kontaktu s dreveným sudom
  2. Affini (zrelá) – fľašovanie prebieha po zrenia do 12 mesiacov v drevenom sude
  3. Invecchiata (zostarnutá) alebo Vecchia (stará) – fľašovanie prebieha po 12 – 18 mesačnom zrenia v drevenom sude
  4. Stravecchio (veľmi stará) alebo Riserva (rezervný) – fľašovanie prebieha po zrenia dlhšom ako 18 mesiacov
  5. Aromatica (aromatická) – vyrába sa z aromatických hrozna typu Muscat blanc, Gewürztraminer, Müller Thurgau, Malvasia, atď.
  6. Monovitigno (jednoodrůdová) – vyrába sa z výlisky z jedného druhu hrozna (ten je opísaný na etikete fľaše)
  7. Polivitigno (víceodrůdová) – vyrába sa z výlisky z viacerých druhov hrozna
  8. Aromatizzata (aromatizované) – vyrába sa s prídavkom jednej alebo viacerých ovocných či bylinkových esencií

zdroj: wiki



Filtrovanie produktov Zobrazené 1 - 12 z 26 produktov
Zoradiť podľa
Cenové rozpätie
Kategórie
1 2 3