Togouchi Premium 0,7l + 2 poháre
48,50 € s DPH
Spojenie nemiešanej whisky s jemnou sladkosťou a nemiešanej whisky s bohatými minerálmi a obilninami. Obilná whisky s rozmanitými vlastnosťami spája dobre vyváženú rašelinovú arómu a sladovú chuť, ktorá má jemnú sladkosť vanilky a čokolády.
Momentálne vypité
MPN: Togouchi Premium 0,7l + 2 poháre
Togouchi Premium 0,7l + 2 poháre
Whisky
Spojenie nemiešanej whisky s jemnou sladkosťou a nemiešanej whisky s bohatými minerálmi a obilninami. Obilná whisky s rozmanitými vlastnosťami spája dobre vyváženú rašelinovú arómu a sladovú chuť, ktorá má jemnú sladkosť vanilky a čokolády.
Liehovar Distillery Sakurao sa nachádza v japonskom meste Hirošima, ktoré leží na pobreží vnútrozemského mora Seto. Táto prímorská oblasť je obdarená prírodným bohatstvom a je orientovaná oproti miestu svetového dedičstva Miyajima. Liehovar spravuje spoločnosť Sakurao Brewery and Distillery, ktorá sa od svojho založenia, čo bolo pred viac ako 100 rokmi, venuje vareniu piva a destilácii. V tejto pálenici vyrábajú sladovú whisky, obilnú whisky a gin. Pri výrobe venujú osobitnú pozornosť každému detailu – výber ingrediencií z Hirošimy, destilačné prístroje vyrobené na mieru a použitie tradičných anglických metód destilácie.
Tu vyrábaná sladová whisky prešla procesom, ktorý bol zdokonalený do najmenšieho detailu – mletie sladu, fermentácia, dvojitá destilácia a sudovanie. Každý krok je dôležitý, aby whisky dosiahla charakteristickú silnú a jedinečnú chuť. Obilnú whisky tu vyrábajú z japonského jačmeňa a sladu. Mletý jačmeň a slad sa pridajú do teplej vody a zmes sa potom zahrieva, aby sa škroby v jačmeni rozložili enzýmami zo sladu na cukor. Proces, ktorý sa tu deje, sa nazýva ,,rmutovanie“. Roztlačená kašovitá tekutina sa ochladí na približne 25 °C a pridajú sa kvasinky, aby sa začalo kvasenie. Zmes sa umiestni do fermentačnej nádrže približne na 3 dni a po ukončení fermentácie bude pripravená kaša s obsahom alkoholu asi 10%. Následne prebieha destilácia pomocou destilačného prístroja vyrobeného na mieru a techniky starostlivo odovzdávanej z generácie na generáciu už viac ako 100 rokov.
Čerstvá sladová a obilná whisky sa zvlášť naplní do sudov a nechá sa odpočívať. Používajú sa sudy po ,,bourbone“ a ,,sherry“, v ktorých zreje minimálne 3 roky alebo viac – odpočíva v dvoch skladoch s rôznymi teplotami – v Sakurao Distillery a v tuneli na prerušenej časti linky JR v Togouchi (mesto Akiota, prefektúra Hirošima). Teplé vetry z vnútrozemského mora Seto a studené vetry z hôr spôsobujú počas roka veľký teplotný rozdiel, ktorý vedie k rýchlemu dozrievaniu sudov v sklade Sakurao. Sklad v Togouchi využíva starý železničný tunel, ktorý udržiava chladné teploty bez ohľadu na ročné obdobie, čo umožňuje, aby whisky časom pomaly dozrievala. Po dostatočnom odležaní sa sladová a obilná whisky zmieša a vznikne tak nová miešaná whisky. Spájajú tu svoje odborné zručnosti a jemné zmysly, aby identifikovali jedinečné kvality sladovej a obilnej whisky a zmiešali ich tak, aby zaistili dokonalú rovnováhu medzi miernou rašelinovou arómou a jemným záverom miešanej whisky Togouchi.
Súvisiace produkty
-
Darčeková Poukážka 200
200,00 €Darčeková Poukážka 200
200,00 €Darčekový poukaz v uvedenej hodnote.
Darčekový poukaz Vám vygenerujeme do 24 hod. od jeho kúpy.
10 na sklade
Rýchle zobrazenie -
La Maison du Rhum Guadeloupe 2014 No.3 0,7l
69,90 € s DPHExkluzivní kolekce La Maison du Rhum Guadeloupe 2014 No3. 0,7l limitované edice vybraných unikátních výrobních šarží rumů z vzácných destinací.
8 na sklade
Rýchle zobrazenie -
Daniel Bouju VSOP 3l
229,00 € s DPHDaniel Bouju VSOP 3l
229,00 € s DPHKoňak Daniel Bouju VSOP je vyrábaný zo 100 % hroznovej odrody Ugni Blanc (doplnený o menšie podiely lokálnych hroznových odrôd), pochádzajúcej z oblasti Grande Champagne. Dozrieva v nových dubových Limousine sudoch, hrubozrnných alebo strednozrnných.
14 na sklade
Rýchle zobrazenie
Recenzie
There are no reviews yet