
In arcu quis wisi donec vitae libero maecenas blandit
30. decembra 2021
Šľahaná ľadová káva “DALGONA” s rumom
24. mája 2023Nepečené cheesecake kocky s Baileys
RECEPT:
(na vyšší menší plech alebo veľkú tortovú formu)
Korpus:
(na vyšší menší plech alebo veľkú tortovú formu)
Korpus:
- 300g Indiániek alebo maslových sušienok (Indiánky sú ale za mňa naj)
- 150g masla
Plnka:
- 500g Mascarpone
- 500g Mascarpone
- 500g jemného tvarohu
- 250g kyslej smotany
- 250g smotany na šľahanie (ja som použil Vitalu)
- 120g práškového cukru
- 3 plátky želatíny
- 100ml Baileys Red Velvet Cupcake
- kúpite na www.bottleshop.sk
(pre nealko verziu môžte vynechať)
Poleva:
- 200g bielej čokolády
- 120ml Baileys
- ak chcete spraviť nealko verziu, použite namiesto neho ovocné pyré alebo hustý sirup

POSTUP:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom.
Dno menšieho hlbokého plechu vystelieme papierom na pečenie tak, aby siahal až cez okraje.
Sušienkovú zmes rovnomerne navrstvíme na dno a poriadne postláčame.
Želatínu necháme vo vode napučať pár minút. Potom ju vyberieme a preložíme do malého hrnca, kde ju zohrejeme, aby sa rozpustila.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do peny.
Mascarpone, tvaroh, smotanu a cukor vyšľaháme do hladka. Pridáme jemne vychladnutú želatínu a Baileys.
Nakoniec jemne primiešame šľahačku.
Krém navrstvíme na korpus a dáme stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme polevou a necháme ešte zachladiť.
Poleva:
Baileys dáme do malého hrnca. Zohrejeme ho, odstavíme z tepla a nalámeme do neho bielu čokoládu.
Necháme asi 3 minúty postáť.
Nakoniec rozmiešame do hladkej polevy.

Stuhnutý cheesecake vyberieme aj s papierom z plechu a pokrájame na rovnaké kocky.
Ozdobíme ovocím.