Chateau Selešťany Tramín Červený 0,75l
9,90 € s DPH
Tramín patrí k najstarším kultúrnym odrodám, podľa všetkého bol pestovaný už v starom Ríme pod názvom Vitis aminea. Vznikol pravdepodobne voľným krížením s lesným viničom a podieľal sa na vzniku ďalších klasických európskych odrôd viniča. U nás je právom považovaný za Kráľa slovenských odrodových vín, je to vzácna odroda, ktorá neposkytuje nadmerné úrody. Slovenské tramíny získavajú pravidelne skvelé umiestnenia na medzinárodných súťažiach.
25 na sklade
MPN: Chateau Selešťany Tramín Červený 0,75l
Značka: Chateau Selešťany
Chateau Selešťany Tramín Červený 0,75l
Biele víno – suché
Tramín patrí k najstarším kultúrnym odrodám, podľa všetkého bol pestovaný už v starom Ríme pod názvom Vitis aminea. Vznikol pravdepodobne voľným krížením s lesným viničom a podieľal sa na vzniku ďalších klasických európskych odrôd viniča. U nás je právom považovaný za Kráľa slovenských odrodových vín, je to vzácna odroda, ktorá neposkytuje nadmerné úrody. Slovenské tramíny získavajú pravidelne skvelé umiestnenia na medzinárodných súťažiach.
Charakteristika odrody:
Je stredného vzrastu, má husté olistenie a je náročný na intenzívne ošetrenie listovej plochy. Má dobrú odolnosť voči mrazu, avšak úrody zvyknú byť veľmi kolísavé. Bobule sú malé, so šedo-červenou silnou šupkou, vysokým obsahom korenistých látok a nižším obsahom kyselín. Vďaka pestovateľskej náročnosti patrí u nás medzi menej rozšírené odrody, avšak teší sa veľkej obľube konzumentov.
Charakteristika vína:
Farba je svetlo zelenožltá až zlatožltá, vôňa je silná, plná a korenistá Chuť je plná, extraktívna, aromatická až korenistá, ale lahodná, zanechávajúca dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku. Prednosti Tramínu sa u nás využívajú na prípravu kvalitných akostných vín, ktoré dosahujú fľašovú zrelosť v rozpätí od 2 do 5 rokov, ako aj na výrobu prívlastkových vín s fľašovou zrelosťou od 4 do 12 rokov.
Gastronomické odporúčania:
Tramín červený odporúčame k niektorým špeciálnym úpravám hydiny (v kombinácii s ovocím), k jedlám z ázijskej kuchyne , jedlám s kari korením, k pečenému úhorovi, k jemným, málo aromatickým syrom, syrom s bielou plesňou, alebo k ťažším predjedlám ako napríklad ku kačacej a husacej pečeni. Vo Francúzsku sa podáva k “Foie gras”. Ideálne vyznie v kombinácii s paštétami alebo pernatou divinou. Sladšie výbery je možné podávať ako aperitívy, hodia sa aj k syrom s modrou plesňou, prípadne na záver stolovania k sladkým dezertom, alebo len tak na zamyslenie a vychutnanie. Podávame pri teplote 8 až 11 stupňov.
Výrobca | |
---|---|
Pôvod | |
Objem | |
Alkohol |
Súvisiace produkty
-
Miloš Máťuš Chardonnay 0,75l
12,00 € s DPHMiloš Máťuš Chardonnay 0,75l
12,00 € s DPHBiele, polosuché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.3 na sklade
Rýchle zobrazenie -
Adam Lieleg Muskateller 0,75l
15,50 € s DPHAdam Lieleg Muskateller 0,75l
15,50 € s DPHVína Adam-Lieleg sú pozitívne ovplyvnené mikroklímou a minerálnou štruktúrou pôdy. Hrozno je ručne zbierané a pochádza z Hanglange.
4 na sklade
Rýchle zobrazenie -
Weber Sauvignon Blanc Bio 0,75l
6,90 € s DPHWeber Sauvignon Blanc Bio je skvele vyvážené suché biele víno. Vyznačuje sa zaujímavou ovocnou a smotanovou arómou. V chuti cítiť tóny egrešov, papriky a náznak bázy. Všestranné víno v tom najlepšom zmysle slova.
1 na sklade
Rýchle zobrazenie
Recenzie
There are no reviews yet